Confidenţialitate

4 reținuți în cazul agresării celor doi jurnaliști și a activistului de mediu

Patru persoane au fost reținute vineri seară în dosarul penal deschis de polițiștii din Vatra Dornei pentru cazul de agresiune împotriva a doi jurnaliști și a unui activist de mediu din județul Suceava. Incidentul, larg mediatizat, a avut loc în timp ce activistul de mediu și cei doi jurnaliști filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure din România.
Ancheta privind agresiunea împotriva celor trei persoane a demarat joi după-amiază și s-a prelungit până aseară. La audieri au fost aduse nu mai puțin de 12 persoane care ar fi participat la agresiune. În final, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv purtare abuzivă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, cele patru persoane vor fi prezentate astăzi în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.
Bărbații reținuți, alături de alți indivizi, i-au atacat și bătut pe jurnalistul și regizorul Mihai Dragolea, pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar și pe încă un însoțitor al acestora. Agresiunea s-a petrecut într-o pădure proprietate privată din zona comunei Coșna, iar atacatorii s-au folosit de furci și topoare. Unul din cei agresați a reușit să sune la 112, iar la fața locului au ajuns 20 de polițiști și jandarmi, care i-au găsit doar pe activistul de mediu și pe cei doi jurnaliști. Aceștia au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale, dar nici unul din ei nu a rămas internat.