4 politisti de la Serviciul Judetean de Protectie si Interventie Rapida sunt acuzati ca au agresat un profesor de la un liceu din Vaslui

Mai mulţi martori au asistat la evenimentul care s-a petrecut pe o trecere de pietoni din oraş.

Adrian Munteanu este profesor de georgrafie la Liceul ‘Ion Mincu’ din Vaslui. Barbatul povesteşte că în timp ce se îndrepta spre casă însoţit de un prieten s-a angajat în trecerea străzii pe marcajul pietonal. A observat o dubă a Poliţiei care a trecut în viteză, pe lângă ei, fără a avea pornite semnalele luminoase şi acustice. Profesorul recunoaşte ca i-a atenţionat pe poliţişti că se află pe o trecere de pietoni.

Martorii povestesc ca cei patru poliţişti au coborât din dubă şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe bărbatul care a strigat la ei, după care s-au făcut nevăzuţi. În zonă a fost solicitat un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat îngrijiri profesorului agresat.

Acesta a depus o plângere împotriva poliţiştilor şi solicită Poliţiei Române daune de un leu şi să îşi ceară scuze public pentru abuz. Reprezentanţii IPJ neagă că poliţiştii l-ar fi lovit pe profesor.