4 fosti angajati ai Amurco Bacau, aflati in greva foamei, au ajuns la spital

De aproape o săptămână, oamenii au refuzat să mai mănânce, supărați că au fost disponibilizați și că nu le-au fost plătite salariile compensatorii.

21 de persoane au intrat în greva foamei după ce au fost concediate de conducerea combinatului Amurco din Bacău în urmă cu o lună. Oamenii se plâng că nu și-au încasat nici acum salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Ei au de încasat din partea patronatului – grupul InterAgro deținut de omul de afaceri Ioan Niculae – câte trei salarii compensatorii, în cuantum de 4800 de lei.

Dacă pe parcursul săptămânii, trei dintre protestatari au renunțat la greva foamei, ceilalți nu s-au clintit din fața sediului administrativ al combinatului din Bacău. Din păcate, starea lor de sănătate s-a deteriorat, iar 4 dintre ei – e vorba de 4 bărbați – au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău. Unul dintre ei a suferit un blocaj renal, altul a acuzat dureri de spate și de gât, iar 2 au leșinat și din păcate unul dintre ei s-a lovit cu capul de ciment. Acesta rămâne internat în spital, în vreme ce colegii lui și-au reluat protestul.

Deși sunt epuizați, oamenii spun că vor continua greva foamei până când își vor primi salariile compensatorii. Starea lor de sănătate e verificată, de două ori pe zi, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă din Bacău.