Confidenţialitate

Aproape 4% din populația țării a dezvoltat anticorpi la SARS-CoV-2 | AUDIO

Aproape 4% din populația țării a căpătat imunitate la COVID-19, arată ultimele date analizate de DSP-uri și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de români.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății Nelu Tătatru spune că, față de primele date furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2%.

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13 mii de persoane.

“Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Noi avem o imunizare mică”, spune ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nelu Tătatu mai spune, la Europa FM,Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni.

Ministrul Sănătății ar vrea ca instituția să obțină acești bani de la Comisia Europeană, în contextul în care România are acces la fonduri comunitare pentru refacerea economiei afectate grav de criza sanitară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, România are o capacitate de testare la SARS-CoV-2 de peste 20 de mii, zilnic.