Confidenţialitate

Prima pagină, 11 mai 2015

Culisele jafului de la Romsilva sunt dezvăluite de guvern, anunţă Evenimentul zilei. Printr-o prevedere care încalcă legislaţia, regia şi direcţiie subordonate au creat statului prejudicii importante din exploatarea masei lemnoase. La licitaţii au participat firme cu datorii, potrivit unui raport al corpului de control al premierului.

Puşcărie în sufragerie, titrează Adevărul. Avantajele de care beneficiază demnitarii plasaţi în arest la domiciliu provin dintr-o lipsă de corelare a legislaţiei în vigoare, care le permite să-şi păstreze funcţiile şi să încaseze salariul lunar, deşi nu se prezintă la locul de muncă. Pentru cei care totuşi nu au suficiente economii, arestul la domiciliu poate ridica o problemă de supravieţuire.

România liberă observă războiul din PNL care îi dă aripi premierului social-democrat Victor Ponta. Opoziţia liberală consemnează eşec după eşec în lupta cu Puterea. Divulgarea unor înregistrări din spatele uşilor închise accentuează întrebările despre funcţionarea noului PNL şi capacitatea unor membri de a-şi atinge obiectivele comune.

Despre boală la kilogram în pieţe scrie Jurnalul naţional. Carne expirată se vinde în magazine. Gheaţa poate ascunde urmele alterării. Comercianţilor nu le pasă de clienţi. Situaţia este posibilă din cauza legilor blânde şi a controalelor superficiale.

Fiscul aleargă după 100.000 de chelneri pentru a lua impozit la bacşiş de 5 lei pe bon, remarcă Ziarul Financiar. Goana autorităţilor pentru creşterea gradului de colectare a impozitelor generează situaţii dintre cele mai bizare. Breasla celor care lucrează în servicii este în fierbere.

Steaua merită să piardă titlul, ASA nu merită să-l câştige, scrie mare pe prima pagină Gazeta sporturilor. Roş-albaştrii au refuzat cadoul făcut de medieşenii de la Gaz Metan, care i-au învins în ultimul minut pe mureşeni, printr-un gol înscris de Liviu Băjenaru, un jucător care nu mai marcase din 2011, şi care ieri a evoluat în primul său meci anul acesta.