350 de traficanţi de migranţi, reţinuţi anul acesta la frontiera dintre Franţa şi Italia

Un număr record de 350 de traficanţi de migranţi au fost reţinuţi anul acesta la frontiera dintre Franţa şi Italia, în apropiere de Menton, în medie unul pe zi, a anunţat luni prefectul regiunii Alpii Maritimi, Georges-François Leclerc.

„Pe traficanţii între Ventimiglia şi Franţa, noi îi arestăm şi îi pedepsim. Până în acest moment, am reţinut şi am adus în faţa justiţiei 350 de traficanţi, ceea ce este un record, aproape unul pe zi”, a declarat Leclerc pentru postul de radio France Bleu Azur.

Numărul persoanelor reţinute la frontieră urmează să atingă de asemenea un record anul acesta, aproape 50.000, potrivit sursei citate.

În Ventimiglia, migranţii mărturisesc că îşi încearcă norocul, de cele mai multe ori fiind însă arestaţi şi duşi înapoi în Italia.

„Sunt persoane care vin din Africa şi care încearcă să trăiască în Occident. Noi îi predăm autorităţilor din Italia”, a adăugat Leclerc.

Din vară, poliţia a observat un val de migranţi proveniţi din Tunisia. Mai mulţi traficanţi tunisieni au fost judecaţi şi au primit pedepse cuprinse între 4 luni şi trei ani de închisoare cu executare.

Naţionalitatea traficanţilor s-a schimbat în ultimii doi ani, la început majoritatea fiind tunisieni, mai apoi egipteni şi, într-o mai mică măsură, persoane din estul Europei, în special din Albania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS