300 de reprezentaţii cu “Egoistul”, chiar de ziua maestrului Radu Beligan

Pe 14 decembrie iubitorii de teatru sunt invitaţi la Palatul Naţional al Copiilor, la o dubla sărbătoare: ziua de naştere a Maestrului Radu Beligan şi 300 de reprezentaţii cu piesa “Egoistul”.

Cel mai longeviv actor în activitate, Radu Beligan vă aşteaptă într-un spectacol de colecţie, ce se joacă cu sala plină de 11 ani. în distribuţie, pe lângă Radu Beligan, se vor afla Adriana Trandafir, Damian Crasmaru, Tomi Cristin, Rodica Ionescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Ileana Olteanu, Medeea Marinescu,  Cesonia Postelnicu şi Silviu Biriş. 

Sub îndrumarea lui Radu Beligan, de data aceasta şi în calitate de regizor,  prinde viaţă casa de sfârşit de secol XX a unui celebru dramaturg, prin care se perindă toţi apropiaţii acestuia pentru a obţine mult râvnitele autografe, pe cecuri de 20 de mii de franci. Cu replici de un firesc uluitor se construieşte o poveste comică, presărată cu mici panseuri care, până la final, conturează fidel destinul şi filosofia de viaţă a unui om care a trăit, dăruindu-se generos unei lumi prea puţin dispuse să-l înţeleagă.

“Egoistul” este ultima piesă a dramaturgului Jean Anouilh, un fel de piesă testament, aşa cum este “Furtuna” pentru Shakespeare. Este opera în care autorul îşi dezvăluie, fără menajamente, percepţia supra lumii contemporane. Subiecte complexe precum viaţa şi moartea, iubirea, căsnicia, relaţia dintre părinţi şi copii, prietenia, egoismul, generozitatea şi chiar teatrul şi dramele sale, sunt abordate cu un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită.

Biletele pentru reprezentaţia din 14 decembrie s-au pus deja în vânzare la Casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor şi online pe www.startickets.ro, blt.ro şi www.bilete.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS