Confidenţialitate

3 români sunt dați dispăruți pe insula St. Marteen din Caraibe

Trei români sunt dați dispăruți pe insula St. Marteen după ce uraganul Irma s-a dezlănțuit în regiunea Caraibe.

Rudele acestora nu reuşesc să ia legătura cu ei.

Ministerul Român de Externe susține că a solicitat informații în regim de urgenţă.

Ambasada României la Washington a făcut demersuri pe lângă autoritățile din St. Marteen pentru a verifica situaţia la fața locului.

De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost contactate autoritățile franceze și olandeze.

Diplomația română precizează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicațiile cu regiunile afectate sunt îngreunate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

Uraganul Irma a devastat mai multe insule din Caraibe.

Furtuna a ‘măturat’Barbuda, insulele franceze Saint-Barthelemy și franco-olandeze St. Marteen, ucigând cel puțin 7 oameni. Numărul morților ar putea crește, ținând cont de faptul că 70% din case sunt distruse.

În această dimineață, Irma a atins țărmurile statului american Puerto Rico, unde mai mult de jumătate din populație nu are electricitate.

Rafalele de vânt au viteze de 295 km/h.

Râurile au ieșit din matcă în centrul și nordul acestei insule cu peste 3 milioane de locuitori.

Meteorologii americani urmăresc şi furtuna tropicală Jose, care prinde puteri de uragan în drumul său spre Caraibe. În fine, o a treia furtună formată în Atlantic, botezată Katia, se află acum în largul Mexicului.