3 români, printre muncitorii morţi în explozia de la o uzină chimică din Cehia

3 din cele 6 persoane decedate în urma exploziei produse la o uzină chimică din localitatea cehă Kralupy nad Vltavou au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, informează un comunicat Ministerului Afacerilor Externe.

”Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, până la acest moment, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor cetăţenilor români decedaţi”, anunţă MAE.

Ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe.

Explozia s-a produs într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS