Confidenţialitate


3 rețete cu lapte de caimac pentru o experiență culinară senzațională (P)


3 rețete cu lapte de caimac pentru o experiență culinară senzațională (P)

Laptele cu caimac, cu gustul său distinctiv, natural, este un ingredient de nelipsit din bucătărie. Poate fi folosit pentru a crea o varietate de preparate delicioase, de la deserturi până la sosuri și preparate principale, iar în acest articol îți vom prezente câteva rețete de astfel de preparate.

1. Lapte de pasăre

Laptele de pasăre este un desert tradițional, o combinație delicioasă de lapte, ouă, zahăr și arome delicate de vanilie și lămâie adesea asociată cu amintirile copilăriei.

Ingrediente necesare:

  • 1 litru lapte cu caimac (în caz că nu știi ce este caimacul de lapte, reprezintă acel strat de grăsime sau smântână care se formează doar la suprafața laptelui integral, nestandardizat și neomogenizat);
  • 4 ouă;
  • 200 g zahăr;
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat;
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie.

Mod de preparare:

  • se pune laptele la fiert;
  • se bat albușurile cu 50 g zahăr și un plic zahăr vanilinat, până când spuma devine foarte densă și se topește tot zahărul;
  • când laptele dă în fiert, se reduce focul, se formează cu o lingură de metal găluști de albuș și se pun în lapte să fiarbă câte 2 minute pe fiecare parte, după care se scot cu o spumieră și se lasă deoparte; laptele se păstrează;
  • separat, se bat gălbenușurile cu 150 g zahăr și 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul și compoziția devine ca o cremă;
  • se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie și restul de lapte;
  • se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu;
  • când s-a îngroșat puțin, se ia de pe foc, se toarnă într-un bol sau o farfurie și se pun găluștile de albuș deasupra.

Laptele de pasăre este gata de servit, oferind un desert delicios și reconfortant!

2. Orez cu lapte turcesc

Orezul cu lapte turcesc, cunoscut și sub numele de „Sütlaç”, este un desert tradițional care îmbină prospețimea laptelui cu textura orezului într-o combinație delicioasă și sățioasă.

Ingrediente necesare:

  • 4 căni de lapte cu caimac;
  • 1 cană de orez;
  • 1 1/2 cană de apă;
  • 120 g zahăr;
  • 3 plicuri zahăr vanilinat;
  • 4 linguri de amidon alimentar;
  • 4 gălbenușuri.

Mod de preparare:

  • se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius;
  • se spală bine orezul și se fierbe în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
  • într-un vas separat, se amestecă gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilinat;
  • se adaugă laptele, cu excepția a 100 ml, în amestecul de mai sus și se pune pe foc, amestecându-se ușor până se încălzește;
  • laptele rămas se combină cu amidonul și se toarnă în compoziția de pe foc;
  • se adaugă și orezul fiert și se amestecă până când compoziția se îngroașă ușor;
  • compoziția se împarte în patru forme de ceramică ce se așează într-o tavă de cuptor umplută pe jumătate cu apă;
  • se dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până se formează o crustă deasupra.

3. Lapte prăjit

Laptele prăjit este o altă rețetă cu gust bogat pe care trebuie neapărat să o încerci dacă nu ai făcut-o deja.

Ingrediente necesare:

  • 1 l de lapte cu caimac;
  • 4 lingurițe de esență de vanilie;
  • 4 ouă + 2 gălbenușuri;
  • 100 g de amidon;
  • 4 linguri de zahăr.

În plus, vei mai avea nevoie de:

  • 2 ouă;
  • 50 g făină;
  • 100 g pesmet;
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

  • se combină laptele cu esența de vanilie, ouăle, gălbenușurile, amidonul și zahărul;
  • se fierbe totul la foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă ca o budincă;
  • se toarnă totul într-o tavă și se lasă la frigider timp de cel puțin 2 ore sau până se întărește complet;
  • după ce s-a răcit, se taie în cuburi sau felii care se trec prin făină, ou bătut și pesmet și se prăjesc în ulei.

Aceste delicioase bucăți de lapte prăjit se pot servi calde, pudrate cu zahăr pudră sau cu sirop de fructe.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele rețete delicioase care pot fi preparate cu lapte de caimac. Cu puțină creativitate, îl poți folosi pentru a crea o varietate de preparate culinare care vor impresiona cu siguranță familia și prietenii!

 


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…