3 politisti sunt cercetati de procurori, dupa ce au eliberat, din greseala, un condamnat la inchisoare pentru tentativa de omor

E vorba de Adrian Botez, zis Țâță. Poliția îl caută acum pe deținut pentru a-l reîncarcera.

Angajații de la Arestul Poliției Capitalei ar fi interpretat greșit un document trimis de Înalta Curte de Casație și Justiție, care anunța că interlopul Adrian Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani după gratii după ce în 2011, ar fi încercat să ucidă un alt interlop: e vorba de Puiu Mironescu.

În loc să-l transfere pe deținut la închisoare, polițiștii l-au pus să semneze mai multe documente și l-au lăsat să plece. Pe numele condamnatului a fost emis mandat european de arestare, deoarece e posibil ca acesta să fi părăsit țara.

Între timp, Poliția Capitalei a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în cazul celor 3 polițiști, cercetați acum pentru neglijență în serviciu. De asemenea, la arestul Poliției Capitalei, a început un control intern pentru a se stabili cum a fost posibil ca deținutul să fie pus în libertate.

În 2011, Adrian Marin Botez și alți 7 bărbați au încercat să îl omoare pe Dumitru Puiu Mironescu, pe motiv că ar fi fost implicat în asasinarea unui alt interlop, Gheorghiță Mararu. Pe 30 iunie, toți au fost condamnați definitiv la închisoare.