28 de persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat carne infestată cu trichinella

Mare atenție la carnea și produsele din carne pe care le consumați.

În ultimele două săptămâni, 28 de persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat carne infestată cu trichinella.

Potrivit Autorității Naționale, Sanitar-Veterinare, la nivelul întregii țării au fost descoperite 14 focare de trichineloză în 8 județe.

 

În județele Bacău, Cluj, Galați, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea au fost descoperite focare de trichineloză.

Parazitul care provoacă această boală a fost identificat în carnea provenită de la 9 porci domestici și 6 porci mistreți – anunță Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară.

Carnea infestată a fost pusă sub sechestru și trimisă la unitățile autorizate pentru neutralizarea deșeurilor.

Din păcate, 28 de persoane au ajuns la spital, cu simptome ale infestării cu Trichinella Spiralis, după ce au mâncat carne de porc netestată.

Autoritățile sanitare spun că apariția trichinelozei la om poate fi prevenită, dacă imediat după sacrificarea porcilor, oamenii duc carnea la analize.

Nu este recomandat consumul de carne insuficient preparată termică, iar prevenirea infestării porcilor se face prin deratizări periodice.

Persoanele care consumă carne infestată cu Trichinella prezintă greață, vărsături și dureri abdominale, iar în cazuri mai grave febră, complicații cardio-vasculare și chiar pareze.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS