26 de ani de închisoare pentru autorul unei crime din Constanța

Nicolae Filimon, tânărul acuzat că a înjunghiat o vânzătoare din Constanțaîn mai 2016, a fost condamnat, definitiv, la 26 de ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondate apelurile depuse de familia victimei.

Curtea de Apel Constanţa a admis apelul depus de Nicolae Filimon și a dispus reducerea pedepsei inițiale, de 28 de ani și patru luni de închisoare, la cât fusese condamnat de Tribunalul Constanța, la 26 de ani de închisoare cu executare.

Astfel, rejudecând, magistrații au decis condamnarea lui Nicolae Filimon la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată pe care au contopit-o cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare aplicată pentru omor calificat. În final, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare – reprezentând un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o pedeapsă principală de 26 ani de închisoare, ce va fi executată în regim de detenție. Celelalte dispoziții ale sentinței date Tribunalul Constanța au fost menținute, respectiv plata despăgubirilor către familia victimei. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Nicolae Filimon, de 31 de ani, este acuzat că, în data de 27 mai 2016, a omorât o vânzătoare din Constanța, pe care a lovit-o cu cuțitul de 10 ori.

La audieri, el le-a spus procurorilor că în seara respectivă era supărat, deoarece în urmă cu o lună îl părăsise prietena. Motiv pentru care a băut un litru de țuică, după care a luat un cuțit și a pornit către sora fostei iubite, pe care o considera vinovată de despărțire. Pe drum, Nicolae Filimon a vrut să fumeze și a intrat într-un chioșc de ziare aflat în zona Delfinariului din Constanța, cerând vânzătoarei, sub amenințarea cuțitului, țigări. Sursele citate spun că femeia s-a speriat și a început să strige, iar bărbatul a înjunghiat-o, după care a fugit. Victima a murit după câteva ore la spital. Tânăra, care lucra ca vânzătoare în chioșcul în care a fost atacată, avea 33 de ani și era mamă a două fetițe, de 4 și 6 ani.

În 5 ianuarie 2017, Tribunalul Constanța l-a condamnat pe Nicolae Filimon la 10 ani de închisoare, pentru săvârşirea tentativei la infracțiunea de tâlhărie calificată, și la 25 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Instanța a contopit pedepsele aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă, iar Filimon urma să execute, în total, 28 de ani şi patru luni de închisoare.

De asemenea, magistrații l-au mai obligat pe inculpat și la plata a câte 250.000 de lei către șase dintre membri familiei victimei, reprezentând prejudiciul moral, și a câte 500 de lei/lună, în favoarea celor două fete minore ale femeii, până la împlinirea vârstei de 18 ani, reprezentând prestație lunară periodică. Totodată el mai are de plătit peste 7.500 de lei – reprezentând prejudiciul material către soțul victimei, și alte 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare