250 de mineri s-au blocat in subteran la Exploatarea Miniera Crucea – judetul Suceava (AUDIO)

Minerii care renunțaseră la grevă la sfârşitul lunii ianuarie au reluat protestele în aceasta dimineață nemulțumiți că protocolul încheiat cu Ministerul Economiei nu a fost respectat. Minerii spun că vor relua negocierile doar în prezența premierului Victor Ponta.

Toți ce 250 de mineri din schimbul unu de la Crucea, care s-au prezentat luni dimineață la serviciu, s-au blocat în subteran.

Decizia a fost luată după mai multe ore de discuții purtate cu directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru. Pe data de 30 ianuarie, dupa mai multe zile de proteste, Compania Națională a Uraniului a încheiat un protocol cu sindicaliștii prin care dădea asigurări că revendicările minerilor vor fi rezolvate.

La o luna de la semnarea acestui protocol niciuna dintre nemulțumiri nu a fost luată în seamă, acuză minerii, care susțin că nu li s-au mărit salariile și nici nu li se alocă mai mulți bani pentru norma de hrană.

Ioan Moraru, directorul Companiei Naționale a Uraniului, susține că bugetul pentru anul în curs nu a fost aprobat încă și din acest motiv nu se pot da bani în plus. Acesta mai afirmă că șansele ca protocolul să fie respectat sunt mici și aceasta pentru că nu există resurse bugetare prevăzute prin proiectul de buget pe 2015 aprobat de Parlament.