Confidenţialitate

24 de angajați ai CE Oltenia, trimiși în judecată. Decontau bani pentru chefurile unor directori

24 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, printre care și fostul director general al companiei de cărbune, Daniel Burlan, au fost trimiși în judecată într-un dosar de abuz în serviciu în formă calificată.

Procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Târgu-Jiu îi acuză de faptul că au decontat din banii companiei de stat chefurile unor directori și politicieni, folosindu-se de dreptul minerilor la masă caldă.

Procurorii susțin că în perioada 2009-2013, cei 24 de angajați au gândit o modalitate prin care să finanțeze din banii companiei mese festive ale directorilor, politicienilor și fotbaliștilor de la Pandurii.

În contractul colectiv de muncă, minerii aveau dreptul la o masă caldă pe zi, pentru condițiile grele de muncă, acordată la cantinele societății și decontată de compania, aflată în subordinea Ministerului Energiei.

Profitând de această prevedere, mai mulți angajați cu funcții de răspundere, printre care și directorul general din aceea vreme, Daniel Burlan, au dispus evidențe duble prin care să-și finanțeze chefurile.

Astfel, mesele minerilor erau dublate ca număr în contabilitate pentru a justifica și consumul de produse.

Cele mai multe cheltuieli s-au înregistrat în campania pentru referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu și în cea parlamentară din 2012. În cei 4 ani, anchetatorii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de lei.