Confidenţialitate

21 februarie, Ziua Internațională a Ghidului de Turism

Începând cu anul 1990, Ziua Internaţională a Ghidului de Turism este sărbătorită an de an pe data de 21 februarie, la inițiativa WFTGA (Federația Mondială a Asociațiilor de Ghizi de Turism).

În această perioadă, 19-23 februarie 2018, la Suceava este organizată Conferința Națională a Ghizilor de Turism, ediția a treia.

Agenția de turim HelloBucovina și Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR au adunat peste 100 de ghizi de turism din țară pentru a descoperi potențialul turistic al zonelor Bucovina de Nord, Bucovina de Sud și Republica Moldova.

La conferința din 19 februarie au fost discutate probleme cu care se confruntă ghidul de turism din România, cum ar fi punctele de informare, vizibilitatea obiectivelor turistice, turismul gastronomic, poliția turistică sau infrastructura.

Legea din România spune că “ghidul de turism este persoana care, în baza certificatului de calificare și a atestatului, poate asigura desfășurarea în bune condiții a programelor turistice“. Chiar dacă această ocupație nu este una nouă, mulți percep ghizii de turism doar ca pe niște însoțituri ai grupurilor în excursii sau vacanțe, când în realitate rolul lor este unul mult mai complex.