Confidenţialitate

21 de zimbri vor fi eliberați în două zone din Munții Făgăraș | AUDIO

21 de zimbri vor fi eliberați în două zone din Munții Făgăraș. Evenimentul va avea loc la sfârșitul săptămânii sub supravegherea specialiștilor fundației Conservation Carpathia. Zimbrii au fost aduși din Germania, Marea Britanie, Suedia și județul Neamț.

Animalele vor fi eliberate în două zone de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, aflate la Lerești și Pecineagu-Rucăr, în județul Argeș.

Zimbrii vor forma două turme noi după ce în mai 2020 prima turmă a fost eliberată în zona Pecineagu.

Zimbrii liberi vor fi monitorizați în permanență de rangerii fundației pentru a se afla dacă animalele au probleme de adaptare și pentru a preveni apropierea acestora de zonele locuite.

Adrian Aldea, manager faună Conservation Carpathia:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele luni, cele două zone de reintroducere a zimbrului au primit mai multe exemplare. În prezent sunt două grupuri, unul cu nouă exemplare în țarcul pentru aclimatizare Pecineagu-Rucăr și altul cu 12 exemplare în zona Leresti, pregătite pentru a fi eliberate.

În urmă cu șase decenii, zimbrul a fost reintrodus în România la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna țării. În timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.