Confidenţialitate

2023 doboară recordul pentru cel mai cald an

Anul 2023 doboară recordul pentru cel mai cald an: Planeta a fost cu 1,48 grade Celsius mai fierbinte în 2023 comparativ cu perioada de dinainte ca arderea în masă a combustibililor fosili să declanșeze criza climatică, scrie The Guardian.

2023 – confirmat ca fiind cel mai cald înregistrat vreodată – a primit acest titlu în urma schimbărilor climatice provocate de activitatea umană și stimulat de fenomenul meteorologic natural El Niño, scrie BBC.

Cifra de 1,48 grade Celsius este foarte aproape de obiectivul de temperatură de 1,5 grade Celsius stabilit de țări la Paris în 2015, deși temperatura globală ar trebui să fie constant peste 1,5 grade Celsius pentru ca obiectivul să fie considerat încălcat.

Oamenii de știință de la Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice (CCCS) al UE au declarat că este probabil ca pragul de 1,5 grade Celsius să fie depășit pentru prima dată în următoarele 12 luni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministerul Educației: Opt județe din țară au suspendat activitatea cu prezență fizică în mai multe școli, din cauza condițiilor meteo nefavorabile