Confidenţialitate

2 producții surprinzătoare la Disney+: „Candy: Crimă în Texas” si „Rosaline”. Află de ce! (P)

Dacă nu știi încă ce să urmărești în această perioadă, te anunțăm că Disney+ lansează lunar noi producții care te vor ține cu sufletul la gură. Săptămâna aceasta ajung pe platforma de streaming Disney+ două noi producții pe atât de diferite pe cât sunt de surprinzătoare: serialul Candy și filmul Rosaline.

„Candy”, o producție originală Disney+ este disponibilă din 12 octombrie. În centrul atenției se află Candy Montgomery, o gospodină și mamă din anii ’80, a făcut totul ca la carte în viață – are un soț bun, doi copii, o casă frumoasă, până și micile abateri sunt planificate și executate atent – însă când presiunea conformismului devine insuportabilă, Candy acționează într-un mod care denotă faptul că își dorește puțină libertate. Dar când cineva îi spune să tacă din gură, lucrurile iau o alta turnură și capătă consecințe fatale.

Seria se bazează pe fapte reale și este produsă și interpretată de Jessica Biel. Serialul îi are în distribuție și pe Timothy Simons, Melanie Lynskey, Pablo Schreiber și Raúl Esparza.

Filmul „Rosaline” ajunge pe platforma pe 14 octombrie, fiind o nouă variantă comică a clasicei povești de dragoste a lui Shakespeare „Romeo și Julieta”, spusă din perspectiva Rosalinei, verișoara Julietei, care, întâmplător, se numără și ea printre iubitele recente ale lui Romeo. Având inima frântă când Romeo o cunoaște pe Julieta și se îndrăgostește de ea, Rosaline complotează să le strice faimoasa povestea de iubire și să-și recâștige iubitul.

Rosaline este menționată, dar nu este văzută în „Romeo și Julieta” de Shakespeare. Ea este, de fapt, un instrument de complot – motivul pentru care Romeo Montague decide să se strecoare la o petrecere organizată de dușmanii jurați ai familiei sale, familia Capuleț. Romeo este îndrăgostit de nepoata Lordului Capulet, Rosaline, o fată pe care o venerează de departe, dar pe care nu a întâlnit-o niciodată față în față. El merge la balul mascat în speranța că o va vedea, dar în schimb o întâlnește pe verișoara ei, Julieta, și uită instantaneu de Rosaline.

În romanul său din 2013, Rebecca Serle a scris o repovestire modernă a poveștii „Romeo și Julieta”, spusă din punctul de vedere al Rosalinei și plasată la o școală privată din sudul Californiei. Cu doi ani înainte de a fi publicat, romanul a fost rezervat de către scenariștii Scott Neustadter & Michael H. Weber („(500) Days of Summer”), care au decis, cu binecuvântarea lui Serle, să îl readucă în epoca piesei lui Shakespeare.

Neustadter & Weber, care sunt, de asemenea, producători executivi la “Rosaline”, explică: “Când am auzit pentru prima dată premisa romanului Rebeccăi, am crezut că este absolut genială și am vrut imediat să o aducem pe ecran. A existat doar o mică schimbare pe care ne-am gândit că ar putea să o facă și mai atrăgătoare, și anume să o scoatem din prezent și să spunem povestea “reală” a lui Romeo, a Julietei și a fostei soții a lui Romeo.”

Neustadter spune: „Povestea din „Rosaline” începe cu adevărat după ce Rosaline nu-i poate spune înapoi ‘Te iubesc’ lui Romeo. Respingerea lui Romeo de către Rosaline este de fapt impulsul pentru ca acesta să o întâlnească pe Julieta. Nu am inventat asta. Este în textul original al lui Shakespeare. Este imboldul pentru ca el să plece și să o întâlnească pe Julieta, iar după ce o întâlnește, Rosaline nu mai este niciodată menționată și nici nu se mai gândește la ea. Ne-am gândit că ar fi foarte interesant să explorăm ce crede Rosaline despre asta.”

În scenariul lor, personajul nevăzut al lui Shakeaspeare este în centrul acțiunii și nu va fi ignorat. Descurajată atunci când Romeo o părăsește, Rosaline se lansează într-o misiune de a despărți legendarul cuplu și de a-l aduce pe Romeo lângă ea.

Din distribuție fac parte Kaitlyn Dever (Rosaline), care este și producător executiv, Isabela Merced, Kyle Allen, Sean Teale, Minnie Driver și Bradley Whitford.

Noi producții se adaugă constant pe Disney+, dintre cele mai recente care au fost anunțate amintim: ultimul sezon din „Anatomia lui Grey” pe 26 octombrie, „David Beckham salvează echipa” pe 9 noiembrie și seria documentară „Dincolo de Limite cu Chris Hemswith” pe 16 noiembrie. Nu uităm de serialul hit al toamnei „Ursul” și sezonul 2 „The Kardashians”.

Serviciul de streaming Disney+ este casa filmelor și serialelor de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star, și găzduiește în exclusivitate producțiile originale Disney+.