Confidenţialitate

2 miliarde de dolari s-au pierdut pe bursele lumii, după Brexit

Într-o singură zi, bursele europene, americane și asiatice au pierdut 2 miliarde de dolari. Este efectul referendumului de joi, în care britanicii au votat ieșirea din UE, cu 52 la sută pentru a părăsi Uniunea și 48 la sută împotrivă.
Potrivit BBC News, acțiunile băncilor britanice și-au pierdut o treime din valoare, iar  bursa americană, Wall Street a închis cu cel mai mare declin din ultimele 10 luni.

Ieri, la câteva ore de când s-a anunțat ieșirea Marii Britanii din UE, moneda britanică a ajuns la cel mai slab curs în raport cu dolarul din ultimii 30 de ani. Experții se tem chiar că Marea Britanie ar putea intra în recesiune.

Și tot în urma referendumului, agenția de rating Moodys a retrogradat statutul Marii Britanii la gradul negativ, din cel stabil.

Efectele ieșirii Marii Britanii din UE nu se vor vedea imediat, în România. O spune premierul român, Dacian Cioloș, care i-a liniștit atât românii din Marea Britanie cât și pe cei din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și primarul Londrei le-a transmis un mesaj celor aproape 1 milion de cetățeni europeni care locuiesc în Londra. Sadique Khan i-a asigurat că sunt bineveniți și a subliniat că apreciază contribuția lor la taxele și economia orașului.

La polul opus, fostul primar al Londrei, Boris Johnson susținător înfocat al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, și-a temperat tonul după aflarea rezultatului.
Chiar dacă britanicii au fost pro-BREXIT, Regatul Unit nu trebuie să se grăbească să părăsească UE, a spus fostul edil, despre care se crede că ar putea fi viitorul premier al Marii Britanii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.