Confidenţialitate

2 cartiere din Ploiești, unde a fost semnalată prezența unui urs, monitorizate cu camere video și drone | AUDIO

Două cartiere din Ploieşti în care a fost semnalată prezenţa unui urs sunt monitorizate cu camere video şi cu drone. În plus, patrule ale Poliţiei şi Jandarmeriei trec prin zonă la fiecare jumătate de oră, anunţă Primăria oraşului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autorităţile din Ploieşti anunţă că au fost montate trei camere de supraveghere în cartierul Mihai Bravu şi în apropierea rafinăriei Vega. Mai mult, cartierele respective sunt monitorizate, de două ori pe zi, cu ajutorul unei drone, iar patrule ale Poliţiei şi Jandarmeriei trec prin zonă la fiecare jumătate de oră.

Primăria Ploieşti a instalat şi o cuşcă pentru capturarea ursului care dă târcoale caselor. În urmă cu trei săptămâni, fiara a fost filmată şi fotografiată pe strada Găgeni, iar weekendul trecut un localnic a anunţat la 112 că a văzut un urs în zona unei rafinării din Ploiești.

Animalul a fost căutat pe timp de noapte, cu o dronă dotată cu cameră cu termoviziune, vânători, veterinari şi echipaje ISU din două judeţe, însă fără rezultat. De altfel, ursul a fost văzut în mai multe zone, inclusiv în curtea Spitalului Judeţean din Ploiești.

La un moment dat, autoritățile au încercat să-l tranchilizeze. Au tras cu pușca în el dintr-un lan de porumb de lângă oraș, dar nici atunci nu au reușit să-l prindă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un urs care trăiește în sanctuarul de la Zărneşti este în finala unui concurs organizat de Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor | VIDEO