2.500 de artişti străini vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului ‘George Enescu’ va aduce în Capitală artişti şi formaţii de prim rang la nivel mondial, care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile.

Festivalul ‘George Enescu’ va avea 20 de concerte care vor conţine în programul lor muzica renumitului compozitor român. Aproximativ 2.500 de artişti străini vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, care se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti.

Celebrul dirijor Zubin Mehta revine în 2015 în programul festivalului, alături de Israel Philharmonic, cu două concerte programate pe 31 august şi 1 septembrie.

Vor fi prezente, de asemenea, Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din Munchen, Staatskapelle Dresden, dirijată de Christian Thielemann, London Symphony Orchestra, dirijată de Ion Marin, Orchestra din Sankt Petersburg şi Filarmonica din Monte Carlo.

Ediţia din 2015 aduce pe scena festivalului şi Corul şi Orchestra Filarmonicii ‘George Enescu’, care vor prezenta opera în concert ‘Wozzeck’, de Alban Berg, considerată o lucrare de referinţă a secolului al XX-lea, dar şi Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, care vor interpreta ‘Simfonia nr. 8’, de Gustav Mahler.

Bugetul pentru Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ 2015 este de aproximativ 35 de milioane de lei, din care Ministerului Culturii i-a fost solicitată suma de 28 de milioane de lei, restul finanţării fiind putând fi asigurat din sponsorizări şi vânzări de bilete.

Festivalul ‘George Enescu’ a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.