19 aprilie în muzică

George Michael a fost #1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘A Different Corner’.

2003 – Cel mai în vârstă muzician din Marea Britanie, Conrad Leonard, a decedat la vârsta de 104 ani. Compozitor şi pianist, Leonard a lucrat la BBC şi a colaborat cu Petula Clark şi Cole Porter. Până la vârsta de 103 ani cânta la pian în fiecare joi, la prânz, la Plantation Cafe din Squire Garden’s Centre, din Twickenham.

2002 – Poliţia a investigat piesele de pe albumul ‘Heathen Chemistry‘, al celor de la Oasis, care nu fusese încă lansat, au apărut pe Internet. Poliţiştii erau de părere că persoana responsabilă de lansarea lor pe Internet a avut acces la sesiunile private de înregistrări ale trupei.

2000Phil Collins a câştigat 250.000 de lire sterline într-un proces cu foştii membri ai trupei sale, privind încasările din drepturi de autor. Cum ceilalţi doi membri nu aveau alt venit, judecătorul a decis că nu era necesar să returneze banii.

1986George Michael a fost #1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘A Different Corner’.

1980 – Trupa Blondie a fost #1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘Call Me’, ce a fost inclusă în soundtrack-ul filmului ‘American Gigolo’, cu Richard Gere.

1942 – S-a născut Alan Price, clăpar la The Animals.

1928 – S-a născut Alexis Korner, cântăreţ de blues. A decedat pe 1 ianuarie 1984.