Confidenţialitate

180 de cabinete în toată țara pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca

Românii se vor putea vaccina, din 15 februarie, cu serul de la AstraZeneca, anunță Comitetul Național Vaccinare (CNCAV).

Astfel, la nivel național, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare.

Vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Potrivit CNCAV, înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Harta: RO Vaccinare