18 ani de Europa FM, sărbătoriți pe aceeași frecvență cu tine

Sâmbătă, de la ora 8:00, Europa FM sărbătorește 18 ani de la prima emisie. Pe parcursul zilei veți putea asculta Top 100 Piese în 18 ani de Europa FM, ordonate după cum ați votat în ultimele 10 zile pe europafm.ro.

Din 2000 până azi, pe frecvențele Europa FM am prins nașterea multor hituri.

100 dintre piesele care au ajuns în fruntea Europa Top Hit și care au primit cele mai multe aprecieri din partea ascultătorilor Europa FM vor alcătui, pe 26 mai, Top 100 Piese în 18 ani de Europa FM. Tot sâmbătă vom anunța și câștigătorii premiilor promise pentru votul exprimat pe europafm.ro: două boxe JBL Flip 4.

Sâmbătă, la ora 16:00, George Zafiu va retrăi emoțiile primului salut pe frecvențele unui radio care s-a transformat într-unul de milioane de români. În direct din studioul Europa FM,  George Zafiu vă invită apoi alături Moise Guran pentru o ediție specială România în Direct, care se aude la radio și se vede pe pagina de Facebook Europa FM.

Tot sâmbătă este și momentul în care vom da încă două vouchere de 1.000EURO pentru o aventură oriunde în lume, care să-ți facă poftă pentru descoperiri frumoase în următorii 18 ani! Înscrierile se mai pot face încă pe europafm.ro/18ani.

26 mai 2000, ora 16:00 – Prima emisiune Europa FM

La ora 16:00 George Zafiu transmitea primele cuvinte și primele emoții la primul post privat de radio din România cu acoperire națională în FM. „Ascultați Europa FM, este ora 16:00. Din acest moment suntem împreună. Viața s-a schimbat!”

Primele cuvinte au fost urmate de prima melodie transmisă la Europa FM: John Lennon – ”Imagine”.

Timp de două ore, George Zafiu le-a prezentat primilor ascultători ai postului Europa FM întreaga echipă care a făcut posibile producția și transmisia programelor Europa FM. Mai întâi George Zafiu l-a prezentat pe Petru Berteanu, primul director executiv al postului, care a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei radioului românesc, de la 1928 (lansarea postului public) până în 2000.

„Bună ziua, România! Aici Europa FM. Avem norocul să participăm împreună la o sărbătoare adevărată, la un adevărat eveniment. În fond, la cel mai important eveniment din istoria radioului românesc din ultimii 75 de ani”, au fost cuvintele de atunci ale lui Petru Burteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Download prima emisie Radio Europa FM din 26 mai 2000

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS