18.281.625 alegători, pe listele electorale permanente

În turul doi al alegerilor prezidențiale, pe listele electorale figurează mai puțin alegători.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că sunt 18.281.625 de români cu drept de vot, cu aproape 3.000 mai puțini decât la primul tur de scrutin.

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că diferența între numărul de alegători din primul tur al alegerilor și cel de-al doilea tur apare în urma datelor primite de la primari, dar și de la Direcția de Evidență a Persoanelor.

Cu alte cuvinte, primarii au actualizat informațiile privind numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în localitățile pe care ei le conduc. Iar în ultimele două săptămâni, se pare că peste 2700 de oameni au murit ori și-au pierdut dreptul de vot în urma unor sentințe judecătorești sau ca urmare a unor afecțiuni psihice.

Ministrul de interne, Gabriel Oprea și cel de externe, Teodor Meleșcanu au anunțat zilele trecute că pentru cel de-al doilea tur de scrutin, s-a păstrat numărul de secții din 2 noiembrie. Sunt 18.550 de secții în țară și 294 în străinătate. Au fost tipărute aproape 21 de milioane de buletine de vot, dintre care 800.000 pentru românii din diaspora. Numărul ștampilelor a rămas același ca în primul tur: 94.220.