Confidenţialitate

14 parlamentari AUR vor să treacă la PMP. George Simion propune o fuziune, Cristian Diaconescu respinge ideea | AUDIO

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, respinge ideea unei posibile alianțe cu particul AUR. Pe de altă parte, și co-președintele AUR exclude această posibilitate.

În schimb, într-o înregistrare apărută în spațiul public cei doi vorbeau despre o posibilă trecere a unor parlamentari AUR la PMP.

George Simion, unul dintre liderii AUR, a participat joi la o ședință online cu liderii PMP, conform unei înregistrări publicate de G4Media.

Cristian Diaconescu, liderul PMP, anunța înaintea intervenției lui George Simion în ședință că 14 parlamentari AUR ar urma să treacă la PMP, astfel, partidul să își poată forma un grup parlamentar.

Liderul AUR le-a pus pe tapet celor din PMP ideea unei viitoare alianțe sau chiar a unei viitoare fuziuni.

„Un număr de 14 parlamentari de la AUR doresc să intre în echipa Partidului Mișcarea Populară”, a spus Cristian Diaconescu.

„Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță fie într-o viitoare fuziune”, a răspuns George Simion

Pentru Europa FM, Cristian Diaconescu a respins ideea unei alianțe sau fuziuni cu alianța pentru unirea românilor.

A spus că ideea de a aduce în PMP parlamentari de la AUR i-a aparținut lui George Simion.

Pe de altă parte, George Simion a spus pentru Libertatea că nu există varianta ca politicieni AUR să treacă la mișcarea populară:

„George Simion avea o propunere și anume de a aduce la Partidul Mișcarea Populară un grup de 14 parlamentari și pentru că eu nu aveam mandat și în orice caz nu mă puteam exprima în ceea ce privește o astfel de solicitare, l-am invitat să le spună direct.”

Discuțiile apar și în contextul în care PMP va avea sâmbătă un congres în care ar urma să fie schimbat Cristian Diaconescu. Actualul lider PMP spune pentru Europa FM că va contesta congresul și că va rămâne în partid în cazul în care va fi schimbat din funcție:

„Este contestată în instanță de două săptămâni toată această organizare pentru că este complet nestatutară. Eu rămân membru PMP dacă decizia va fi să fie înlocuită actuala conducere.”

Cristian Diaconescu a fost ales lider PMP în martie 2021, iar în congresul de sâmbătă ar urma să fie schimbat cu Eugen Tomac.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Raul Bambu

Sursa foto: Colaj Inquam Photos / Octav Ganea, George Călin

Citește și: Cristian Diaconescu: Rusia crede că România execută „ordinele marilor puteri”, în special ale americanilor | VIDEO