13 medici si farmacisti suspectati ca au emis retete false pentru bolnavii de cancer

Noi acuzații de corupție în sistemul sanitar.

Noi acuzații de corupție în sistemul sanitar.

Procurorii şi poliţiştii fac, în această dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov. Anchetatorii se află şi la Spitalul Fundeni.

13 medici şi farmacişti sunt suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer.

Prejudiciul se ridică de 3 milioane și jumătate de euro.

Dosarul instrumentat de procurorii și polițiștii bucureșteni este unul complex: sunt menționate infracțiuni precum înșelăciune, fals intelectual, evaziunea fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită în domeniul medicamentelor.

19 percheziţii au loc în București, câte trei în judeţele Sibiu şi Ilfov, precum şi una în Dolj.

Descinderile au loc la locuinţele unor persoane şi la sediile unor persoane juridice.

Surse judiciare citate de agenția Mediafax susțin că percheziţii au loc şi la Spitalul Fundeni, dar şi la lanţul de farmacii Reţeta.

Se pare că în locuinţa unui medic a fost găsită suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la o farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Sunt verificate, de asemenea, facturi fiscale, dar și peste o mie de reţete decontate cu o valoare de aproximativ 7,5 milioane .

Reprezentanţii farmaciilor sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

13 persoane vor fi aduse la audieri, printre ele, medici și farmaciști.