12 septembrie, 11 ani fără Johnny Cash

Pe 12 septembrie 2003 a încetat din viaţă Johnny Cash, cântăreţ de muzică country cu o carieră bogată, care prin timbrul său special şi talentul arătat pe durata a aproape 50 de ani a reuşit să cucerească mai multe generaţii.

De-a lungul a 50 de ani de carieră, Johnny Cash a înregistrat peste 400 de albume.

Johnny Cash, supranumit ‘omul în negru’ şi a cărui popularitate rivaliza cu cea a lui Elvis Presley în anii ’50 – ’60, a murit la vârsta de 71 de ani. Diversitatea stilurilor abordate a făcut ca Johnny Cash să fie inclus în Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), Country Music Hall of Fame (1980) şi în Rock and Roll Hall of Fame (1992).

În luna august a acestui an, casa în care a copilărit Johnny Cash, situată în oraşul american Dyess, a fost transformată în muzeu, autorităţile luând această decizie pentru a revitaliza respectiva regiune din punct de vedere economic.

Artistul se află şi în topurile care analizează averea făcută de vedete după moarte. Veniturile lui Johnny Cash sunt în continuă creştere nu numai datorită muzicii ci şi filmului biografic ‘Walk the Line’ (2005). Pelicula a câştigat aproximativ 120 de milioane din vânzarea de bilete.

Copiii lui Johnny Cash, Rosanne, Tara, Kathleen, Cindy şi John, se ocupă de averea muzicianului.