Confidenţialitate

11 români răniți în urma unui accident în Bulgaria

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, în apropierea localităţii Vidin, din Bulgaria, accident în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, în care se aflau 48 de pasageri.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Român de Externe, Paul Ciocoi, a declarat la Europa FM că principala cauză a accidentului ar fi o depășire neregulamentară:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform datelor obţinute, în urma producerii accidentului 11 cetăţeni români au suferit răni uşoare şi medii care au necesitat îngrijiri medicale.

Zece dintre aceştia au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă, fiind ulterior externaţi la cerere pentru a-şi continua călătoria.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul la care au fost transportate persoanele ranite pentru a acorda asistenţă consulară.

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuţiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toţi pasagerii.

Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare, cetăţenii români urmând să îşi continue călătoria în această dimineaţă după finalizarea procedurilor preliminare.