Confidenţialitate

11 motive pentru care orice copil ar trebui să crească alături de un câine – FOTO

Sunt prietenoși, iubitori, loiali și extrem de simpatici.  În plus, numeroase studii arată că un copil care crește alături de un câine are beneficii atât din punct de vedere medical, cât și emoțional. Iată de ce e bine pentru un copil să se dezvolte cu un câine în casă:

1. Copiii care trăiesc alături de câini se îmbolnăvesc mai rar

Potrivit unui studiu făcut la Spitalul Universitare Kuopio din Finlanda, bebelușii care trăiesc alături de câini în primul an de viață au avut o treime mai multe șanse să evite afecțiuni și infecții respiratorii decât cei care nu au câini alături de ei. Câinii prezintă o expunere mai mare la germeni, crescând capacitatea sistemului imunitar al bebelușului de a preveni boala.

2. Animalele de casă îi ajută pe tinerii cititori să câștige încredere în sine

Copiii care învață să citească simt adesea mai puțină anxietate în jurul animalelor decât în jurul altor persoane.

copil caine 6 Jamie Hooper shutterstock

3. Copiii cu câini au mai puține alergii și cazuri de astm

Potrivit unui studiu publicat în Clinical & Experimental Allergy, oamenii de știință au descoperit că bebelușii care cresc alături de câini au cu 50% mai puține șanse să dezvolte alergii și astm decât cei care cresc fără un câine.

4. Stăpânii de câini au inima mai sănătoasă

Viața alături de un câine a fost legată adesea de o sănătate cardiovasculară ridicată, putând reduce nivelul de stres și tensiunea arterială și ajutând astfel la o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

5. Copiii cu câini fac mai multe exerciții fizice

E ușor de înțeles că dacă ai un câine vei petrece automat mai mult timp plimbându-te sau jucându-te afară. Câinii sunt un însoțitori minunați pentru activități fizice, contribuind la un peisaj în care copiii sunt mai sănătoși, cu un stil de viață mai activ.

copil caine 4 otsphoto shutterstock

6. Câinii ajută la reducerea stresului în cazul copiilor cu autism

Un studiu efectuat la Universitatea din Montreal a arătat că hormonii de stres existenți la un copil cu autism sunt reduși dramatic atunci când se dezvoltă alături de un câine special antrenat.

7. Animalele de casă crescute de o familie ajută la intensificarea legăturilor între frați/surori

Un câine crescut în familie poate ajuta frații și surorile să crească mai apropiați prin dragostea pe care o au în comun pentru animal. De la împărțirea responsabilității de îngijire până la simplul jucat cu câinii în curte, frații și surorile pot dezvolta o legătură mult mai strânsă.

8. Copiii alergici la câini care trăiesc cu ei în casă au mai puține șanse de a dezvolta eczemă

Un studiu de la Universitatea din Cincinatti a descoperit că acei copii care trăiesc cu un câine atunci când sunt mici și care sunt și alergici la ei au de 4 ori mai puține șanse de a avea eczemă.

copil caine 2 Konstantin Sutyagin shutterstock

9. Câinii pot ajuta copiii să învețe aptitudini esențiale de socializare și chiar să îmbunătățească stima de sine

10. Copiii cresc alături de un însoțitor iubitor

Câinii se bucură de fiecare dată când ajungi acasă, iar dragostea lor este necondițională. Sunt confidentul ideal și un partener de joacă mereu prezent. Nu există un prieten mai bun pentru un copil decât un câine.

copil caine Hannamariah shutterstock

11. Copiii care au grijă de animale de casă învață să fie responsabili

Angajamentul zilnic de a avea grijă de un animal este o modalitate minunată de a-i învăța pe copii importanța responsabilității și a încrederii.

copil caine 5 Oksana Kuzmina shutterstock