11 migranți, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș în timp ce încercau să treacă ilegal granița

11 migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră din județul Timiș în timp ce încercau să treacă ilegal granița. E vorba de opt persoane din Afganistan,  doi din Pakistan și un iranian.

Migranții încercau să intre ilegal din Serbia în România.

Aceștia au fost descoperiți luni seară de polițiștii de la Sânnicolau Mare. Potrivit Poliţiei de Frontieră, aceștia mergeau pe jos, pe câmp, încercând să treacă ilegal granița din Serbia, pe direcția localităţilor de frontieră ValcaniBeba Veche.

Cei 11 bărbați, transportați ulterior la sediul Poliției de Frontieră, au vârste între 14 și 35 de ani. Ei au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Pe de altă parte, duminică seara, poliţiştii de frontieră au prins pe malul râului Mureş, în zona localităţii de frontieră Saravale, patru bărbaţi care încercau, pentru a doua oară să ajungă în Ungaria. Polițiștii au stabilit că aceștia sunt din Kosovo și sunt solicitanţi de azil cazaţi la Serviciul pentru Imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

Toate cele 15 persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS