10k & Family Run a adunat mii de alergători în București

Bucharest Running Club anunță că aproximativ 7000 de participanți au luat startul, duminică, la cea de-a patra ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN, un eveniment susținut de Europa FM.

Câștigătorii UNIQA Asigurări 10Km individual au fost Gavril Ștefan din Italia la categoria bărbați, cronometrat cu 30min 17sec și la categoria femei Ivăncescu Oana Diana cu 38min 35sec. Echipa ABRC a ocupat locul întâi la Ștafetă 2 x 5K cu timpul 30min 55sec.

În cadrul probei Cursa Familiilor familia Purcea formată din 2 membri a câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” la cursa 3.5 km, iar familia Asofiei alcătuită din 2 participanți a câștigat la proba 1.5 km. La ”Cea mai numeroasă familie”, familia Hypewit a trecut prima linia de sosire fiind formată din 15 membri. În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete.

La Cursa Bebelușilor, 64 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2037 a Maratonului București.

Sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 11.00 într-un cort special amenajat în Parcul Izvor, a avut loc prima ediție a workshop-ului Eat.Train.Run, unde specialiști din diverse domenii (cardiolog, nutriționist, kinetoterapeut, psihoterapeut și antrenor de atletism) au dezbătut teme de interes referitor la pregătirea necesară înainte de cursă, despre participarea la cursă și care au răspuns la întrebarile alergătorilor referitoare la stilul corect de viață și de alergare.

Vorbitorii workshop-ului au fost Dr. Șerban Damian, nutriționist, Dr. Gabriel Tatu Chițoiu, cardiolog, Olga Udrea, psihoterapeut, Horațiu Dumitrescu,Personal Training Manager World Class România, Radu Restivan, antrenor alergare și Alina Băncilă, Crucea Roșie și a fost moderată de Sonia Argint Ionescu, realizator TV, fondatoarea doer.ro.

UNIQA Asigurări i-a fotografiat pe alergătorii la probele de 10km Individual, Ștafetă și Family Run & Walk oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului și ale cursei. Albumele pot fi descărcate accesând adresa menționată pe numărul de concurs. Mai mult, imaginile fără watermark-uri și la rezoluție maximă vor fi putea fi achiziționate prin intermediul aceleiași platforme, iar banii strânși vor fi donați Asociației Touched Romania.

S-au acordat premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual (feminim + masculin), Ștafetă 2 x 5K și primilor 3 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii (feminim + masculin) la Cursa Familiilor 3,5km plus cursa fotoliilor la 10K.

Primele 3 familii finaliste cât și cele mai numeroase 3 familii participante la Cursa Famililor (1,5km/3,5km), alături de câștigătorii cursei Adolescenților au primit premii oferite de Hervis, Volkswagen, abonamente World Class România și UNIQA Asigurări. De asemenea, s-au acordat premii în bani și echipamente sportive pentru primele 5 școli și primele 5 licee cu cei mai mulți participanți.

Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate două puncte de hidratare, două de bureți și patru puncte de divertisment de unde alergătorii au fost încurajați cu muzica live.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS