Confidenţialitate

Profesori din sectorul 6 al Capitalei intră, de luni, în grevă

Nemulțumiți de noua lege a salarizării, aproape 1.000 de profesori din sectorul 6 al Capitalei – adică 60 la sută din toți dascălii sectorului –  vor intra, de luni,în grevă generală pe termen nelimitat.

Elevii nu vor face ore, iar în unele cazuri ar putea fi amânată proba de competențe digitale a Bacalaureatului.

Sunt și profesori din sectorul 6 care nu participă la grevă, anunţă Radu Pisică, președintele Ligii Salariaților din Învățământul Preuniversitar, sindicat afiliat FSLI.

”În majoritatea școlilor, va fi probabil situația asta: cei care vor fi în grevă sunt în grevă, stau în cancelarie, ceilalți, care nu sunt în grevă, își țin orele. În legatură cu bac-ul, e posibil la unele licee, să se țină competențele – pentru că acei profesori care au semnat NU, deci nu sunt de acord cu greva să fie tocmai în comisiile de bac – și e posibil la alte licee să nu se țină acele competențe. Eu nu văd nicio tragedie, se pot amâna. Se vehiculează că nu se pot înscrie la facultăți. De ce să nu se poată înscrie? Se amână bac-ul, se amână și înscrierile la facultate. Ce credeți că facultăților le convine să rămână fără elevi? D-aia am ajuns aici, noi cei din învățământ: că am avut bunul simț să ne gândim la alții. Ce fac copiii? Ce fac părinții? Și alții nu se gândesc la noi”, a spus Radu Pisică, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dascălii sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării, dar și de faptul că multe dintre promisiunile electorale ale PSD nu au fost respectate.

” Apar salarii cu cifre astronomice la toate categoriile și la învățământ, se vede cu ochiu liber diferența între învățământ și celelalte domenii de activitate. Locul nostru în grilă( n.r. de salarizare) este ceea ce ne nemulțumește cel mai mult. După aceea urmează nerespectarea programului de guvernare și faptul ca am fost mințiți. Noi trebuia să avem o mărire de 20% de la 1 iulie și 30% de la 1 ianuarie, nu s-au ținut de cuvânt. De asemenea, hotărârile judecătorești care nu se onorează și trebuia sa primim banii pe aceste hotărâri judecătorești de la 1 iulie”, a precizat liderul sindical.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – la care sunt afiliați cei mai mulți profesori din învățământul preuniversitar –  ar urma să anunțe luni dimineață dacă declanșează greva.