1000 de angajati ai Hidroelectrica au intrat in greva japoneza, in aceasta dimineata

Angajaţii aflaţi in greva, din patru sucursale din ţară, vor să tragă un semnal de alarmă conducerii Ministerului Economiei şi Guvernului, asupra situaţiei critice în care se află Sistemul Energetic Naţional, în mod special Sectorul Hidroenergetic.

Alături de cei 1100 de angajati din sucursalele Porţile de Fier, Rm. Valcea, Slatina si Cluj, se află şi liderul Sindicatului Porţile de Fier, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Hidroelectrica – Serv SA. Potrivit lui Cristinel Popescu, greva japoneză implică continuarea lucrului de către salariaţi, aşadar nu va fi afectat procesul de producţie, însă protestatarii vor munci cu o banderolă albă pe braţ.

Potrivit lui Popescu, există presiuni foarte mari asupra acestor oameni, dând exemplul colegilor din Vâlcea, care, ar fi primit oferta de a da jos banderola în schimbul tichetelor de masă. Liderul de la Porţile de Fier susţine că nu se va lăsa intimidat şi va continua protestul, intrucât – spune el – în acest moment, sectorul hidroenergetic se află într-o stare extrem de dificilă, cauzată în mod exclusiv factorilor decizionali care se află la conducerea acestuia.