Confidenţialitate

100 de turiști români au fost salvați după ce au rămas blocați pe un feribot în Grecia

În Grecia, au fost salvați aproximativ 100 de turiști români care au rămas blocaţi ieri pe un feribot între insula Skiathos şi orasul Volos, după ce autoritățile elene au decis să suspende călătoria din cauza condițiilor meteo nefaborabile, Grecia fiind grav afectată de ciclonul Daniel.

Mai mulți turişti români ceruseră ajutorul misiunilor diplomatice din Grecia, după ce au fost surprinși de vremea rea care îi împiedica să își continue călătoria spre țărm, a precizat Ministerul Externe de la Bucureşti, pentru Europa FM.

Ei au fost debarcaţi, iar căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat cu privire la variantele de evacuare. Si o familie de români cazată într-o statiune din sudul litoralului bulgaresc a cerut asistenţă după ce maşina i-a fost avariată în urma inundaţiilor.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic monitorizează permanent situația, sunt contact direct cu autoritățile elene responsabile (Protecția civilă, Poliție) și cu cetățenii români aflați în zonele afectate și acordă asistența necesară, în limita competențelor, se mai arată în comunicatul MAE.

De asemenea, Ministerul de Externe Român anunță că o familie din Bulgaria a cerut asistență de la Ambasadei României la Sofia, după ce mașina le-a fost avariată de inundații. Familia se afla într-un complex turistic din Tsarevo. Aceasta urmează să ajungă în România după remedierea defecțiunii sau după identificarea unei alternative de transport țară a autovehiculului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bulgaria: Stare de dezastru, declarată în urma unor inundații în stațiunea Țarevo | VIDEO