100 de angajați ai TVR protestează în curtea instituției / Fiscul a blocat conturile TVR

Aproximativ 100 de angajaţi ai Televiziunii Publice protestează, la această oră (13.00), în curtea instituţiei.

Manifestația vine în condițiile în care ANAF a blocat conturile TVR.

Surse din cadrul ANAF au declarat în această dimineață pentru postul nostru de radio că blocarea conturilor s-a făcut pentru că datoriile istorice ale TVR urmau să se prescrie.

Activitatea Televiziunii publice este înghețată,  după ce Fiscul a blocat conturile TVR – cu excepția celor pentru salarii – a confirmat, pentru Europa FM, directorul TVR, Stelian Tănase.

Astfel, toate activitățile posturilor publice de televiziune se blochează, inclusiv producția de știri.

Anca Grădinaru: 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directoarea  ”Centrului pentru Jurnalism Independent”, Ioana Avadani, a declarat pentru Europa Fm că TVR a ajuns în acestă situație ca urmare a disputelor politice iar partidele nu s-au preocupat de situația critică a Televizinunii Publice.

Ioana Avădani:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPDATE Lla ora 11.30 Consiliul de Administrație al TVR s-a întrunit pentru a discuta despre blocarea conturilor. De asemenea, președintele televiziunii publice urmează să se întâlnească astăzi cu șeful ANAF.

Potrivit președintelui TVR, Stelian Tănase, în acest moment,  postul public nu mai poate cheltui niciun leu pentru producție și nici nu mai are cum să-și plătească facturile la apă și curent.

Singurele conturi neblocate sunt cele de salarii.

În aceste zile, TVR ar fi trebuit să achite către ANAF o rată de 12 milioane de lei din totalul datoriei istorice de aproape 800.000 de lei.

Surse din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală au declarat pentru Europa FM că datoriile TVR au împlinit cinci ani, iar neblocarea conturilor ar fi dus la prescrierea lor.

Aceleași surse din cadrul ANAF ne-au declarat că în cazul neachitării datoriei, inspectorii ar putea trece la punerea sub sechestru a unor bunuri.

TVR se află în criză de mai mulți ani. Stelian Tănase a cerut Guvernul să accepte majorarea abonamentului obligatoriu de la 4 la 8 lei, însă premierul Victor Ponta a refuzat.

Taxa radio TV din România este una dintre cele mai mici din Europa, însă în unele state nu există această obligație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS