Confidenţialitate

1 octombrie 1992, zi istorică pentru fanii români ai lui Michael Jackson | VIDEO

Michael Jackson a fost primul megastar care a concertat în România post-comunistă.

Stadionul 23 August s-a dovedit neîncăpător pentru cei 70.000 de fani care s-au înghesuit să vadă spectacolul susținut de acesta, un show de proporţii impresionante pentru România.

Fanele din primele rânduri leșinau, una după alta, la vederea primului megastar din viața lor. Omul care dansa MoonWalk și care zbura pe scenă, folosind niște dispozitive nemaivăzute până atunci, se afla pentru prima dată în România.

Cum acest concert a avut loc între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, atât Ion Iliescu, cât şi Emil Constantinescu încercau să profite cât mai mult de ocazie pentru a-şi consolida imaginea electorală și au căutat să apară în preajma megastarului.

Prin urmare, despre concertul lui Michael Jackson s-a dicutat în aproape toate contextele posibile.

Efectele impresionante, scena complexă, decorurile și costumele schimbate frecvent în timp concertului, au fascinat românii. Însă nu doar ei au rămas impresionați de desfășurarea de forțe de la București, din 1992.

Povestea de vis avea să se repete cu Stadionul Național plin până la refuz, atunci când Michael Jackson a revenit în România în 1996, în turneul History.

Michael Jackson, supranumit Rege al muzicii pop, s-a născut pe 29 august 1958.

Al șaptelea copil al familiei Jackson, Michael a debutat în anul 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru.

Și-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formației.

Albumul „Thriller”, lansat în 1982, rămâne cel mai vândut album din toate timpurile.

Michael Jackson a fost cel care a transformat videoclipul dintr-un instrument de promovare într-o formă de artă desăvârșită. Dovadă stau videoclipurile unor piese precum „Billie Jean”, „Beat it” sau „Thriller”, devenind primul artist de culoare care a avut succes la MTV.

Michael Jackson rămâne unul dintre puținii artiști care au fost incluși de două ori în Rock and Roll Hall of Fame.

Artistul este deţinătorul a 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A. (American Music Awards), 12 premii W.M.A. (World Music Awards), 17 single-uri ce au urcat pe locul 1 în Statele Unite și vânzări de peste 800 de milioane de discuri.

Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Heal the World.

Cauza morții lui Michael Jackson a fost o supradoză de sedativ (propofol), iar medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat doi ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ucidere involuntară.