1 martie: Salariile profesorilor cresc cu 20%

Salariile profesorilor vor fi majorate cu 20% începând de la 1 martie. Ar fi a doua majorare din acest an, după cea din ianuarie.

Asigurarea vine de la ministrul Muncii, Olguța Vasilescu. Această majorare este prevăzută, de altfel, în Legea salarizării bugetarilor.

„(…) cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.” Legea salarizării

Este considerată a doua creștere de salarii pentru profesori în acest an. În ianuarie, creșterea promisă era de 25% însă, sindicaliștii au reclamat că, din cauza măsurilor fiscale luate de guvern (mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat), această majorare a fost, de fapt, de doar 4%.

Luni, 26 februarie 2018, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a participat la Consiliul CNSLR Frăția, în care s-a discutat despre așa-numitele „Comitete de monitorizare”, formate în fiecare județ din câte doi sindicaliști și doi reprezentanți ai Guvernului, care verifică situațiile în care salariile au scăzut ca urmare a „revoluției fiscale”. „Comitetele de monitorizare” au fost create în baza unui protocol încheiat de CNRLR Frăția și Guvern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS