Confidenţialitate

1 din 4 pacienți români diagnosticați cu HIV/SIDA nu urmează un tratament din cauza pandemiei și crizei politice actuale

1 din 4 pacienți români diagnosticați cu HIV/SIDA nu urmează în prezent un tratamentul specific bolii lor, din cauza pandemiei și crizei politice actuale.

Este situația pe care o prezintă Alianța Pacienților Cronici din România într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului.

Bolnavii cu afectiuni cronice din România care au nevoie de acces la terapii speciale, se confruntă cu reale probleme din cauza pandemiei. Internarea acestor pacienți și asistența medicală este aproape imposibilă, dat fiind faptul că spitalele de boli infecțioase sunt iar pline cu pacienți COVID-19.

Criza politică actuală agraveaza situația, săpând mai adânc groapa sistemului de sănătate, lipsindu-l de finanțarea necesară – atrage atenția Alianța Pacienților Cronici din România.

Printre cei mai afectați sunt pacienții bolnavi de cancer și pacienții cu HIV/SIDA. Medicii fac eforturi disperate de a calcula medicația la plic, la bucată, pentru a ajunge la fiecare pacient.

Acești oameni sunt puși pe drumuri, sau să aștepte cu orele la porțile spitalelor de boli infecțioase – mai spun cei de la Alianța Pacienților Cronici din România.

Ei spun că vor semnala situația curentă Parlamentului European, dacă Guvernul nu va lua măsuri urgente pentru a-i ajuta pe bolnavii cu afectiuni cronice.

Foto/ Pixabay