Confidenţialitate

1.700 de militari ucraineni care au luptat la combinatul metalurgic Azovstal s-au predat până acum trupelor ruse

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Britanic al Apărării vineri dimineață. Însă, în subteranul combinatului din Mariupol încă se află militari, nu se știe câți, iar unul dintre comandanți a postat joi seară pe rețele sociale un scurt videoclip în care susține chiar că „o operațiune se află în desfășurare”.

Între timp, Comitetul Internațional al Crucii Roșii anunță că a reușit să viziteze militarii ucraineni luați ostatici de ruși de la Azovstal.

În buletinul informativ pe care îl publică în fiecare dimineață, Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că un număr necunoscut de militari ucraineni încă se află în catacombele combinarului.

De altfel, unul dintre comandații ucraineni a spus aseară că o anumită operațiune este în curs de desfășurare dar nu poate dezvolui detalii. Militarul, despre care rușii spuseseră că se află printre cei capturați, a mulțumit pentru ajutorul primit.

Pe de altă parte, Senatul American a votat acordarea unui nou ajutor Ucrainei, în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Agenția Reuters susține că Statele Unite vor să trimită Ucrainei armament avansat anti nave. Între timp, luptele continua în Estul Ucrainei. Atacuri au avut loc în zona Dnipropetrovsk.

Rușii se mobilizează și la Severodonetsk and Lysychansk-pentru a captura aceste zone.