EXCLUSIV Securitatea României, sporită prin prezența a încă aproape o mie de militari străini

Pentru prima dată de la începerea negocierilor politice și militare, ministrul Apărării anunță câți militari străini ar putea fi dislocați de anul viitor  în România.

Astfel, invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Mihnea Motoc a explicat că în țara noastră ar putea ajunge aproape o mie de militari americani care vor face parte din cele trei brigăzi pe care Statele Unite au anunțat că le vor trimite în Europa din 2017 pentru securizarea suplimentară a aliaților din Estul Europei.

Forțele americane se vor roti însă tot timpul și vor participa la exerciții.

Vă reamintim, Statele Unite au anunțat că în 2017 vor mări de patru ori bugetul destinat misiunilor din Europa. Iar secretarul general al NATO a salutat inițiativa SUA și a anunțat că aliații estici vor beneficia de o securitate sporită.

Interviul integral cu ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, poate fi urmărit în format video aici.

  • petru

    SUA maresc bugetul pentru Europa de est de patru ori, da’ Romania, Romania de cate ori il va mari ? Ce reprezinta cei 1000 de militari americani intr-o viitoare, posibila confruntare armata zonala sau globala ? Cu ce forta umana va participa Romania la o asemenea confruntare si mai ales, cat de pregatita este aceasta forta ? Despre inzestrare vorbim dupa 2027 ? Dar pana atunci ? Ministrul Dusa a afirmat: 85% din tehnica armatei romane este epuizata fizic si moral, cu ce vom lupta ? In speranta niciunui raspuns, va doresc multe actiuni de imagine, perceptia publica fiind cea mai importanta…dupa cei mai multi ” politicieni”.

  • Răduțoiu

    Să-i apere pe politicienii români să poată fura.