Poliția Rutieră și la dispoziția Patriarhului Bisericii Ortodoxe

După moartea polițistului Cosmin Gigina, aflat în  coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, Europa FM a aflat că și Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, beneficiază de antemergător din partea Poliției Rutiere.

Asta în ciuda faptului că potrivit legilor în vigoare, se însoţesc cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar președintele, premierul, președintele Senatului și Camerei Deputaților sau omologii lor străini, miniștri aflați în situații de urgență și foști președinți.

Patriarhia admite că Poliția Rutieră îi deschide drumul atât Patriarhului cât și  altor fețe bisericești.

Anca Grădinaru l-a întrebat pe părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, care este baza legală pentru folosirea Poliției Rutiere de către șeful Bisericii.

Solicitați de Europa FM, reprezentanții Poliției Capitalei au admis că Poliția Rutieră îi deschide drumul Patriarhului însă, până acum, au refuzat să dea detalii.

În schimb, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, declară la Europa FM că legal, Patriarhul Daniel nu are dreptul la mașină de Poliție.

O înregistrare video postată recent pe internet de un șofer arată cum o mașină a Poliției Rutiere cu sirenele și girofarul în funcțiune oprește traficul într-o intersecție din zona Pieței Alba Iulia din București pentru a deschide calea unui mirobuz gri cu numărul B 104 BOR.

În timp ce mașina Poliției Rutiere și microbuzul gri trec,  toate celelalte mașini așteaptă la semafor.

 

 

 

Inițial, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Costel Stoica, a recunoscut că mașina ar aparține Patriarhiei precizând că ea a fost folosită pentru a aduce de curând o delegație bisericească de la aeroport.

Ulterior, preotul a revenit precizând că mașina nu ar aparține de fapt Bisericii.

UPDATE (ora 17.00)

După încă o serie de verificări, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Costel Stoica, a făcut o nouă precizare, confirmând că, într-adevăr, microbuzul filmat în timp ce se deplasează cu antemergător al Poliției aparține Patriarhiei.

 


Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

 • Bogdan

  BOR-ul (nu numai sefu’ daniel) are de foarte mult timp antemergator!
  O astfel de coloana era sa ma omoare intr-o curba fara nici un pic de vizibiliate! Au intrat in acea curba cu viteza foarte mare, si atat masina de politie cat si autocarul care o urma au intrat (cel mai probabil au derapat) mai bine de jumatate pe banda mea …

 • dorin

  Deci in concluzie, politistii, incalcand legea, se omoara singuri, pentru preamarirea altora.

 • Adrian

  De ce-ati taiat inregistrarea fix cand vicepresedintele sindicatului spunea de COLOANA OFICIALA si nu de ANTEMERGATOR? Nu este tot una.

  • Misu

   Codul rutier, Capitolul 1, alin 11. „coloana oficiala – unul sau mai multe vehicule care circula pe drumul public si sunt însotite de unul sau mai multe autovehicule ale politiei rutiere, care au în functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie;”

 • Radu Raducu

  clopotele alea dau impresia ca trebuie sa treaca si trenu pe acolo:))))))