De astăzi, controlorii RATB poartă veste reflectorizante de culoare albastră

Controlorii Regiei de transport din București vor fi mai ușor de identificat.

Începând de astăzi, toți poartă veste reflectorizante de culoare albastră și au inscripționată sigla RATB.

Pe spatele vestei, este scris cu litere mari CONTROL.

Măsura a fost luată de RATB pentru a-i încuraja pe cei care circulă cu mijloacele de transport să își valideze cardurile de călătorie.

Regia speră astfel să își sporească încasările – a spus la Europa FM, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

(Sursa foto: Facebook Alex Mihaileanu)

 


Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

 • Monica Fernandez

  Trebuie schimbat sistemul de validare a biletelor, nu doar vestele controlorilor, care, e adevarat, trebuie sa se identifice intr-un fel față de restul „muritorilor de rând”. Însă sistemul de validare e problema, se bazează mult pe onestitatea oamenilor, ceea ce e admirabil, dar, la noi în țară, ineficient. Știm noi de ce… Și apropo, poate li se impune și șoferilor RATB o uniformă, ceva, că așa e frumos, nu să vină fiecare cum îl taie capul îmbrăcat. Pe unii îi vezi in șort și slapi conducând mijloacele de transport în comun.

  • Real name

   Poate sa vina si in chiloti, sincer, ar fi mai bine sa vina la orar!

 • Roxana D

  In Italia exista de mult uniforme ( atat pentru controlori cat si pentru soferi ). Insa cel mai mare avantaj este cardul de calatorie – care expira dupa 100minute de la validare si mai ales este VALABIL pentru toate retelele de autobuz+metrou la pretul de 1euro jumate !! Daca faci un calcul , la noi, biletele costa enorm ( sa zicem ca ai de schimbat doua mijloace de trasport RATB + cateva statii de metrou = 10lei si 2 bani – dus-intors ) … jecmaneala pe fata! De ce nu implementeaza aparate care sa elibereze bilete ( temporalizate ) in fiecare statie de autobuz ? Cu siguranta ar fi mult mai avantajos pentru toata lumea.

 • Valentin Mazarescu

  Nu mă sperie, din partea mea, să se îmbrace și în negru… Tot ce îi rog e să nu blocheze aparatele de validare când intră în mijlocul de transport. Ce fac e, întind mâna cu telefonul lor către aparat înainte să urce. Lăsați oameni buni aparatele de validare în pace, verificați călătorii…