Confidenţialitate

Cum arată Arcul de Triumf din București după ce a fost redeschis – GALERIE FOTO

Lucrările trebuiau finalizate în august 2015, însă abia joi spre vineri au fost demontate panourile care înconjurau  Arcul de Triumf din București  iar edificiul este redat orașului.  Echipa Europa FM a surprins primele imagini ale Arcului de Triumf din București după finalizarea lucrărilor, cel puțin a celor de suprafață. Potrivit proiectului, sub Arcul de Triumf au fost montate mai multe dispozitive care vor prelua şocul în cazul unor seisme puternice, iar monumentul este restaurat şi în interior.

La începutul lunii noiembrie, Consiliul General al Municipiului București a prelungit până pe 31 decembrie 2018 perioada de implementare a proiectului „Consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf”, după ce primarul general anunțase că lucrările urmează să se finalizeze în timp util pentru parada de 1 Decembrie.

Arcul de Triumf, aflat pe lista monumentelor istorice, a fost construit pentru a cinsti victoria României din Primul Război Mondial şi Unirea din 1918. Construit inițial în 1918 din materiale snesibile la intemperii, Arcul de Triumf a fost ridicat din lemn acoperit cu ipsos după patru ani. Actualul monument a fost inaugurat abia în 1936. Monumentul are o înălţime de 27 de metri şi a fost inspirat de arhitectul Petre Antonescu după modelul celebrului monument din Paris.

 

În timpul comunismului, Arcul de Triumf a fost modificat astfel încât să respecte linia partidului. Textele proclamanților Regelui Ferdinand au fost scoase de pe părțile laterale ale construcției, iar portretele Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, realizate de sculptorul Alexandru Călinescu, au fost înlocuite cu niște flori. Abia după Revoluția din 1989 au fost montate două medalioane de bronz ce înfățișează chipurile regilor, înlocuindu-le pe cele originale.