Confidenţialitate

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian. Boala provoacă peste 140 de mii de decese la nivel mondial (AUDIO)

În fiecare an, pe 8 mai, este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului ovarian.

Demersul își propune să atragă atenția asupra acestei boli necruțătoare, care este responsabilă de aproximativ 140.000 de decese la nivel mondial în fiecare an.

La nivel european, peste 60.000 de femei se confruntă cu această boală, iar aproximativ 20.000 pierd lupta, a spus medicul George Diaconu la Europa FM. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

George Diaconu spune că doar un control anual poate ajuta depistarea din timp a cancerului ovarian. Tot el a vorbit și despre o parte din factorii de risc, ca de exemplu antecedentele în familie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului ovarian este marcată din anul 2013, iar scopul principal este creșterea conștientizării riscurilor acestei boli necruțătoare.

De cele mai multe ori nediagnosticat la timp, Cancerul Ovarian este a opta cea mai frecventă frecventă formă de cancer din lume. Statistica este cutremurătoare: aproximativ una din șaptezeci de femei se va îmbolnăvi de această boală la un moment dat în viață, însă multe lucruri rămân încă necunoscute majorității.

Pacientele au nevoie de sprijin din partea statelor, care trebuie să aloce mai mulți bani pentru cercetare, astfel încât diagnosticarea cancerului ovarian să fie făcută la timp, spun fondatorii inițiativei.

Boala apare și dezvoltă la nivelul ovarelor, iar în stadiile incipiente simptomele cancerului tind să fie ușoare. De aceea, medicii îl diagnostichează adesea greșit sau când este descoperit a ajuns deja într-un stadiu avansat.

Astfel, ratele de supravieţuire a persoanelor cu cancer ovarian se pot îmbunătăţi. Cu cât această formă de cancer este depistată mai repede, cu atât devine mai ușor de tratat.