Confidenţialitate

Ziua Europei, marcată simbolic cu ajutorul unor clădiri și monumente emblematice din întreaga lume – GALERIE FOTO

9 mai, Ziua Europei, a fost o bună ocazie pentru solidaritate și pentru a transmite un mesaj al Europei unite și cu ajutorul unor monumente și clădiri emblematice din înntreaga lume.

În Piața Schuman, un sens giratoriu de la capătul Wetstraat / Rue de la Loi din Bruxelles, care servește ca punct principal pentru instituțiile majore ale Uniunii Europene, a fost derulat un imens banner cu însemnele UE, dar și un mesaj de solidaritate exprimat în hashtaguri.


În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

În New York, Empire State Building a avut ultimele etaje iluminate în culorile UE:

În Dubai, Emiratele Arabe Unite, Burj Khalifa a devenit albstru și a afișat drapelul UE:

La București, turnul STS a fost iluminat în albastru pentru a marca Ziua Europei: