Zilele Bucureștiului 555 – Se deschide HANUL GABROVENI: Săli de teatru, balet & săli de expoziții

Fost han, apoi hotel, gazdă pentru comercianții de la începutul secolului 19, clădirea Gabroveni devine, de azi, Centrul cultural al Bucureștiului.

Este prima dată când un spațiu de cazare (han, hotel) este restaurat și devine spațiu pentru evenimente culturale – AUDIO 1.

Inaugurarea hanului Gaboveni va avea loc joi, 18 septembrie, la ora 18.00.

Hanul Gabroveni poate fi vizitat sâmbătă și duminică, între orele 10,00 și 20,00, spune Mirela Cara, de la departamentul de comunicare al Centrului Cultural București – instituție care funcționează, de-acum, în Hanul Gabroveni – AUDIO 2.

Centrul Cultural București a publicat și volumul ‘Povestea Hanului’, pentru cei care vor să afle istoria zbuciumată a clădirii care a fost, cândva, han și hotel – AUDIO 3.

Astfel se dă startul ‘Zilelor Bucureștiului’. Printr-o serie de manifestări culturale vor fi marcați cei 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

De vineri până duminică, în Parcul Cișmigiu se desfășoară Târgul Bucureștiului. Sâmbătă, de la ora 15.00 are loc ‘Parada costumelor de epocă’, urmată de celebra ‘Bătaie cu flori’. Apoi, este programată opera comică ‘De la hora mărțișorului la călușari’.

Duminică, tot în bătrânul parc bucureștean, sunt programate mai multe concerte ale trupelor ‘Trei Parale’ , ‘Midnight Colors’ și ansamblul Anton Pann. Între alții, urca pe scena din Cișmigiu Maria Buză și taraful George Pătrașcu.

În Piața Constituției, sâmbătă, se va desfășura ‘rEvoluția Muzicii Ușoare Românești’. Participă Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana și Ștefan Bănică.

Sâmbătă, de la ora 23.00, Piața Constituției se transformă într-un club în aer liber. Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant pe care se va proiecta ‘iMapp Bucharest 555’, un spectacol multimedia unic în Europa, urmat de ‘DJ Open Air Party’.