Confidenţialitate

Zi de BINE: Taxi Gratis în București pentru persoanele cu dizabilități | AUDIO

“Și fericit să fii dacă până în ziua de azi nu a trebuit să te întrebi cât costă o ambulanță privată adaptată pentru persoane cu probleme locomotorii. Dacă ai avea nevoie să mergi la spital, unde stai cel puțin o oră, ar trebui să scoți din buzunar minimum 350 de lei pentru toată tărășenia. Pentru cei care au nevoie de o astfel de ambulanță, asta poate însemna să aleagă între a merge la doctor sau a-și cumpăra probabil o parte din medicamentele lunare.

Asta a fost experiența lui Alex Bobeș, un IT-ist din București, care, niște ani de zile se ruga de prieteni sau plătea ambulanțe private pentru a o duce pe mama sa la spital, pentru ca el n-avea mașină. Atunci a realizat ce înseamnă un sistem medical gândit doar la suprafață, fără niciun fel de grijă și empatie pentru nevoile persoanelor care nu se pot deplasa singure.

Așa că Alex a hotărât să facă ceva în privința asta. A înființat un serviciu de Taxi Gratis în București, pentru persoanele cu dizabilități. Comenzile au venit pâș, pâș, una într-o zi, apoi câte două. Oamenilor nu le venea să creadă că cineva îi transportă gratis. Sau că e acolo să le asculte problemele și să le spună o vorbă bună. Doamna Icleria nu mai ieșise din casă de 8 luni când a ajuns Alex la ea. Au fost momente când nu a avut ce pune pe masă pentru că nu se poate deplasa singură la cumparaturi si nici n-a gasit ajutor. Alex i-a salvat viața.

Zic de Bine despre Taxi Gratis cu speranța ca lui Alex să i se alăture și alți voluntari, oameni care să-și pună la dispoziție timpul pentru cineva pentru care fiecare secundă care-l aduce mai aproape de spital contează.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.