Confidenţialitate

Zi de BINE: România s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru nevăzători EURO 2022 | AUDIO

“România s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru nevăzători EURO 2022, cu patru victorii din patru posibile! Turneul de calificare s-a încheiat în această săptămână, când România a bătut Grecia cu 3-0.

Nu c-aș fi eu fană înrăită a acestui sport, dar sunt o fană înrăită a oamenilor care îl joacă. Determinarea lor, libertatea și curajul cu care își trăiesc viața zi de zi în această țară care nu este deloc prietenoasă cu ei, nici din punct de vedere urbanistic, nici social, și lucrurile de care sunt în stare fără să poată vedea… îi fac adevărați eroi în mintea mea.

Imaginați-vă doar jocul – ești legat la ochi și pe terenul sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, se pasează mingea. Nu vezi nimic, vine spre tine, trece pe lângă tine… nici nu poți să stai să asculți sunetul special pe care îl face în mișcare. Ești pe teren și trebuie să bați echipa adversă! Trebuie să prinzi o minge pe care nu o vezi și să dai gol într-o plasă pe care nu o vezi. Dar cumva se poate! Acești oameni pe care am avut onoarea să îi cunosc în timpul unui proiect dedicat nevăzătorilor la Zi de Bine, pot! Nu au pierdut niciun meci în calificare!

România a învins Polonia cu 3-1, Albania cu 13-0 și Grecia cu 3-1 și se află pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători. Echipa antrenată de Sorin Lăpădatu va juca anul viitor la Campionatul European. Ce ziceți, le facem galerie?

Dacă știți și voi oameni faini care inspiră sau inițiative care merită susținute, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.